fredag 8. januar 2010

Kaldt!?

Det sies jo nå, at vi er i en kald tid.
Kulden har satt sine spor, det meldes om ekstremvær... Liv vil gå tapt!

Jeg tenkte som så...
Vi bor i Norge!
Vi burde være vandt til kalde dager, kalde netter, og ikke minst snø!
Jeg har selv faktisk satt litt pris på kulden.. Joda- det er kladt, og jeg fryser mye, både inne og ute, men igjen, er ikke dette MYE bedre en slafs og sørpe?

I høst bodde jeg i ett gjørmehull! Det regnet, regnet og regnet. Jeg tok inn hunder og unger FULLE av gjørme, og jeg vasket hele 1.etg 2-3-4 ganger i uken. Fortsatt var det gjørme overalt!
Når det endelig kom litt kulde, så ble jeg faktisk glad til!
Er virkelig 20- så utrolig ille? Er virkelig mellom 20- og 30- ekstremvær?
Jeg mener så sikkert å huske at for noen år siden, så meldte de rundt 40- i nordnorge?

Og hva med alle de som har kjøpt seg varmepumpe! Den heeerlige varmepumpen, som skulle redde oss fra alle våre sorger... Hva gjør den i 25-?
Joda, den streiker.. Og de som har denne pumpen, har satt ALL sin tillit til den, og har desverre ikke andre varmekilder... Er det rart det blir litt kaldt?
Vi kjøpte hus med varmepumpe.. Vi har ikke vært særlig begeistret over den, og satte i oktober inn en vedovn til i 1.etg. Det er jeg veldig takknemlig for nå. For pumpa sluttet å virke så fort temperaturen bikka under 20-, og nå har den ikke funket de siste 7-10 dagene.
Pga. dette dro vi innom Lefdal, for å kjøpe en Oljeovn som kunne stå i 2.etg. Og tror dere ikke Lefdal, Elkjøp og Expert var utsolgt?? Hehe..
Jeg må faktisk le, jeg...
Synes det er morro hva denne kulden gjøre med oss...
Har også lest endel oppdateringer på Facebook... Og siden alle hadde biler som stoppa, så var jeg så kjepphøy og skrøyt av at i kuldehullet vårt, som har hatt en gjennomsnittstemp. på 25- den siste uka, så starter min bil ALLTID! Faktisk, vi har to Toyotaer, som vi er kjempefornøyde med... Og de startet begge to, uten problem!
Helt til i dag... Hihi..
Jeg må jo le litt av meg selv også da..
Min bil vil ikke starte. Rattlåsen har gått på, og fryst fast. Jeg får hverken dratt om rattet (så jeg får tauet), eller vridd om nøkkelen.

Og nå... NÅ synes jeg det er ekstremvær, jeg også! ;-)
illustrasjonsbilde , selvom jeg skulle ønske det var min bil (minus all isen, selvfølgelig)

1 kommentarer:

Anonym sa...

Enig med deg, skikkelig vinter er mye bedre enn slaps og gjørme.Vi har hatt nede i 25 minus her også. I tillegg så stryker iberia sneglene med når det er under minus 3 grader. En stor bonus synes jeg, som syns de skapningene er noe av det ekleste man kan finne her til lands.
Håper dere finner en oljeovn til slutt!
Irene